Fra 2 til 4 i matte på ett semester

Med økte karakterkrav hadde ikke Lene Kristine Daastøl (26) god nok karakter i matte for å komme inn på lærerstudiet. Nå har hun forbedret mattekarakteren sin, og er forhåpentligvis klar for lærerstudiet til høsten.

– Da jeg skjønte at det var lærer jeg ville bli, innså jeg at mattekarakterene mine var for dårlige. Jeg fikk karakterene 2 og 3 i matte på videregående, forteller Lene.

Lene

Nye karakterkrav

Høsten 2016 ble opptakskravene til lærerutdanningene skjerpet. Karakterkravet i matte ble hevet fra 3 til 4. For å komme inn på lærerutdanningen måtte Lene derfor forbedre mattekarakterene sine.

– Matte har aldri vært et fag jeg har interessert meg for eller gjort det bra i. Jeg har rett og slett litt matte-angst, sier 26-åringen.

Etter ett semester på Sonans har hun gått fra karakteren 2 til 4 i 1P-matte. Nå tar hun 2P-matte, og har nettopp søkt lærerstudiet.

– Jeg gikk ut fra videregående med generell studiekompetanse, men uten å vite hva jeg ønsket å gjøre videre. Etter flere år med reising, jobbing og studier på NTNU i Trondheim, endte jeg opp som vikar ved en skole i Kragerø, forteller hun.

Det var da Lene jobbet som lærervikar at hun forstod at det var lærer hun ville bli, og på sikt vil hun helst undervise i engelsk og geografi. Men for å komme inn på lærerstudiet, måtte hun forbedre mattekarakterene. Lene ønsket tett oppfølging frem mot privatisteksamen for å øke sjansene for et karakterhopp. Valget falt raskt på Sonans i Porsgrunn.

Bestill gratis rådgivning

Roser læreren

Lene sier at læreren på Sonans har vært viktig for at hun skulle klare å forbedre karakteren sin.

– Knut Sagafos er en utrolig dyktig mattelærer som har snudd synet mitt på faget. Matte har faktisk blitt gøy, og jeg er nå en av de sterkeste i klassen. Man merker at lærerne på Sonans virkelig ønsker at man skal lykkes.

Prøveeksamen hjelper

På Sonans er prøveeksamen inkludert i kursavgiften, og det er mange som benytter seg av tilbudet. Lene har hatt to prøveeksamener i matte.

– Det er kjempepositivt med prøveeksamen. Man får virkelig testet seg og øvd på selve eksamenssituasjonen.

Lene forteller at man ofte får dårlig tid på eksamen, og at prøveeksamen har hjulpet henne til å håndtere eksamensstresset.

– Prøveeksamen hjelper meg med å få økt regnetempo og til å være mer avslappet under eksamen. Jeg tror prøveeksamen var viktig for at jeg skulle gå opp to karakterer i matte. Nå er jeg veldig spent på om neste eksamen går like bra. Det vil jo være avgjørende for om jeg kommer inn på lærerstudiet eller ikke, avslutter hun.

Sjekk snittet ditt

Skriv ny kommentar